maanantai 11. huhtikuuta 2011

kevät kuvia :)
Kevät

Niinhän siinä kävi, että tuli kevät ja jonkin asteisesti uusi elämän vaihe. Pikkuhiljaa me, niin minä Zeus kuin Etnakin alamme hiljalleen herämään talviunestamme.

Innostuimme taas koirapuistoilusta. Monena iltana olemme käyneet puistoilemassa.. Zeus on siellä aina oma itsevarma itsensä, paikallinen poliisi. Kukkulan kuningas käy katsastamassa kaikki uudet tulijat, itsevarmasti käy kertomassa olevansa se joka siellä käskee. Ainakin tähän asti olemme selvinneet ilman sen suurempia vanhingoita, herran itsevarmuudesta huolimatta. Pahimmilta ärhentelyiltä on vältytty yksinkertaisesti sen kaavan avulla, että aina kun näyttää siltä että tilanne kiristyy kahden uroksen välillä olen lähtenyt kävelemään päinvastaiseen suuntaan. Näin ollen tilanne on aina lauennut ja Zeus lähtenyt juoksemaan perääni.

Etna puolestaan suhtautuu varovaisen epäilevästi kaikkiin muihin kulkijoihin. Se haahuilee ympärilläni muutaman metrin säteellä ja seurailee leikkiviä koiria kaumpaa. Jos joku uskaltatutuu sen mielestä liian lähelle se murisee ja juoksee jalkoihini. Jos toiset innostuvat Etnan mielestä liian rajuun leikkiin ja lähtee haukkuen niitä kohti. Palaten kuitenkin nopeasti luokseni. Toisinaan tarkkailtuaan tilannetta rauhassa ja löydettyään tarpeeksi rauhallisen kaverin saattaa Etna jopa lämmetä leikkimään.

Suurin osa teistä alkaa olla jo sulanut, niinpä lenkki toisensa jälkeen palaan kotiin kera kahden kuraisen koiran. Suuri helpotus on sinänsä se, että nuo koirat ovat jossain määrin aika karvattomia versioita. Vähän tilanteesta riippuen olen joko ahkerana vienyt koirat suihkuun. Laiskenpina päivinä olen sitten vain joko kuivannut koirat tai laittanut ne häkkiin kuivumaan. Koirapuistosta tullessa kuraongelmaa ei muodustu ollenkaan, ne kun hyppäävät takakonttiin häkkiin ja kotiin päästyämme ovat ne jo kuivuneet ja kuivunut hiekka jää fleeceihin autonhäkkiin.

Kanitkin pääsivät ulkoilemaan lauantaina ensimmäisen kerran sitten pitkän talven jälkeen. Ja kaipa niiden pikkuhiljaa pitäisi ulkoilmaan tottua, kun tämän kuun lopulla ne muuttavat ulkokaneiksi. Vielä pitäisi kehitellä kunnon tukeva ulkoaitaus niille!