sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Zeuksen luonnetesti

Edellisestä blogi kirjoituksesta on taas vierähtänyt pitkä tovi, jotenkin tässä on taas ollut (mukamas) niin kiirettä ettei ole kerinnyt  kirjoitella ylös mitään taas ollenkaan...

Jos jonkinlaista tässä onkin sitten tapahtunut. Ehkäpä ensimmäisenä pitäisi palautella kesäkuun alusta mieliin tapaus luonnetesti. Muutama utelias kun on niitä tuloksia facebookin kautta kärttänyt. Aikaa ei vain ole niin paljon ollut, että olisin kerinnyt niitä tuloksia missään julkaista. Tosin tämän päivän jälkeen niiden olisi tarkoitus löytyä niiin täältä blogista kuin kotisivuiltakin.

Aamu tuimaan lähdimme ajelemaan kohti Espoota... jo silloin oli melkoisen kuuma. Pääsimme lähespaikan päällä ilman sen suurempia kommelluksia, mutta kun olisi pitänyt kääntyä viimeisen kerran niin navigaattori käski kääntyä metsään. Jonkin kerran ajoin saman kohdan ohi ja aina ohje oli samanlainen. Kävin pyörimässä myös vähän kauempana, mutta lopulta piti soittaa apua. Sain yksinkertaiset ohjeet kääntyä siitä kohtaa, jossa navigaattori käskikin ja toden totta, siinä meni tie.

Koirat olivat jo melkein läkähtyneet siihen mennessä autoon. Sain auton onneksi parkkeerattua metsän siimekseen kokonaan varjoisaan paikkkaan ja avasin räppänöitä ja takaluukun. Kävin koirien kanssa kävelemässä ja suuntasin sitten haistelemaan luonnetesti paikan ilmaa. Annoin Zeuksen paperit ja passin tarkastettavaksi ja sain ohjeen jäädä seuraamaan minua edeltävää koirakkoa, testi päättyisi laukaukseen jolloin minun pitäisi lähteä hakemaan omaa koiraani.

Aurinko porotti todella kuumasti kun saavuin Zeuksen kanssa kentän reunalle, siinä sitten aluksi juteltiin tuomareiden kanssa ja he kyselivät Zeuksesta monenlaista... toinen tuomareista yritti leikittää Zeusta ensin puukepillä ja sitten narulelulla, mutta Zeus ei innostunut. Yritin itsekin, mutta Zeus otti vain muutaman juoksuaskeleen ja into lopahti siihen. Liekö jonkinasteista  vaikutusta helteellä, koska kotioloissa Zeus ainakin innostuu vetoleikeistä...

Kokonaisuudessaan luonnetesti oli todella mielenkiintoinen ja tuomarit Jorma Laakinen ja Lea Haanpää todella mukavia! Seuraavaksi tulee sitten kokonaisuudessaan Zeuksen luonnetestin tulokset!

TOIMINTAKYKY +2  hyvä
TERÄVYYS+3  kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
PUOLUSTUSHALU+3  kohtuullinen, hillitty
TAISTELUHALU-1  pieni
HERMORAKENNE+1  hieman rauhaton
TEMPPERAMENTTI+1  erittäin vilkas
KOVUUS +1  hieman pehmeä
LUOKSEPÄÄSTÄVYYS+3  hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
LAUKAUSPELOTTOMUUS+++  laukausvarma

LOPPUPISTEET 129

Luonnetestin lopuksi tuomareiden tullessa lukemaan tulokset ääneen Zeus oli aivan läkähdyksissä, niinpä se asettui kyljelleen makamaan toisen tuomarin varjoon. Niinpä tuomarin lukiessa tuloksista, että "Tempperamentti +1, erittäin vilkas" katsoessaan Zeusta ja lisäten perään, "niin no ei se nyt kyllä siltä näytä" sai pienen naurahduksen yleisöltä.

Kaiken kaikkiaan tuomarit kehuivat Zeusta tosi kivaksi ja mukavan oloiseksi koiraksi. Zeus oli testin aikana kovasti ihmeissään kun ei saanut minuun minkäälaista kontaktia, ennenkuin sain tuomareilta luvan huomioida koiraa. Yleensä kun se ottaa oma-alotteisesti kontaktia kaikissa hieman erikoisemmissa tilantessa ja on todella ohjaajaherkkä koira, kysellen kuin neuvoa, että miten tää ny menikään, mitä tässä pitikään tehdä!

Kunhan Etnalle nyt vielä vähän karttuu ikää ja se saa vähän lisää elämänkokemusta niin, täytyy kyllä käyttää sekin luonnetestissä. Se oli oli todella mielenkiintoinen kokemus!

Tässä kesäkuun aikana on tullut matkustettua autolla aika paljon. Onneksi nuo molemmat koirat ovat niin helppoja mukana kuljetettavia. Moneen kertaan ne on myös tullut käytyettyä uimassa. Zeus on uinut ihan oma-aloitteisesti kepin perässä, Etna hieman avustettuna. Hailuodossa kuitenkin kävi niin että kun kahlailin meressä ja koirat pyöri siinä jaloissa niin, ei neidillä näyttänyt olevan mitään ongelmia talsia perässä mereen ja ruveta sitten uimaan kun pohja katosi alta. Se sujui molemmilta koirilta hienosti!