tiistai 4. kesäkuuta 2013

Zeus lähti evakkoon, kun tyttöjen juoksut etenivät siihen pisteeseen, että en jaksonut enää Zeusta nurkissa katsella. Se pääsi asustelemaan erään ystäväni luokse kissan ja siilin kaveriksi. Herra lähti ihan reippaasti ystäväni matkaan, pakkasin sen vain autoon tavaroiden kanssa ja jäin seuraamaan, miten se jäi auton ikkunasta katsomaan perään. Eikä ollut kuulemma ollut moksikaan, tuttuun paikkaan päädyttyään. 

Yhteis elo siellä kaikkien kesken on lähtenyt ihan hyvin käyntiin, kissa aluksi vähän vierasti Zeusta, ja suhtautui tilanteeseen loukkaantuneesti, kun sellainen koira sen kotiin tuotiin. Loukkaantuminen näkyi lähinnä kissan suhtautumisessa omistajaansa, jota se ei ole näkevinäänkään. Zeuksen kanssa sillä on alun jännittämisen jälkeen ollut ihan hyvät välit ja se käykin Zeusta välillä puskemassa ja sen kanssa seurustelemassa. Ovatpa ne jopa mahtuneet samaan sänkyynkin nukkumaan. 

Kissan omistaja on kuitenkin ollut kissan mahdollisesta "loukkaantumisesta" vähän huolissaan, lähinnä siitä, että onko kyseessä oikeasti vain se, että kissa on vetänyt herneen nenään, vai onko se oikeasti kipeä. Saattaakin olla, että Zeus joutuu sieltä lähtemään pois ennen aikojaan, että ystäväni näkee normalisoituuko siellä tilanne ja kissan käyttäytyminen koiran lähtemisen jälkeen.

Tässä onkin nyt vähän mietintä myssyssä, että mitäs sitten keksin, pientä harmia aiheuttaa myös se, että olen muuton yhteydessä kadottanut kalenterini, jonne oli kirjoitettu molempien narttujen juoksujen alkamispäivät. En siis oikeastaan pysty laskemaan sitä, että missä tilanteessa nyt ollaan menossa.. Joskin koirien käytöksestä voisi sen verran päätellä, että Etnalla alkaa juoksut lähennellä loppuaan, tai ainakin tärppipäivät olla ohi ja Adjalla ne taitaa olla päällä paraikaa.
Muistelisin kuitenkin, että ne olisivat menneet jotenkin sillälailla että Etnalla alkoi sunnuntaina pari viikkoa sitten ja Adjalla siitä sitten seuraavana perjantaina. Vaan olisihan se hyvä, jos se kalenteri jostain muutto romppeiden seasta löytyisi.

Tyttöjen kanssa ei sitten ole aika käynyt pitkäksi, ne kun ovat jaksaneet leikkiä ja toisiaan viihdyttää aamusta iltaan asti. Hieman ne ovat olleet ihmetelleet, kun eivät ole saaneet vapaana juosta muuten, kuin valvotusti omassa pihassa. Ihmeen kiltisti ovat tuossa aidatulla alueella pysyneet, vaikka itse olen mutki sisälläkin käynyt. Samassa aitauksessa tulee kanejakin juoksutettua ja tytöt sitten aikansa kuluksi etsivät aitauksesta kaikki papanat. Hassua sinänsä, että tytöt siellä aidan sisällä pysyvät, kun Zeus sen yli tulee niin sujuvasti, että oksat pois. Toisaalta, niillä ei sieltä ehkä kovinkaan suurta tarvetta ole poistua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti