tiistai 24. heinäkuuta 2012

Jostain syystä tämä blogger taas kiukuttelee mulle.. liekö siihen syynä sitten liian laiska postailu, tai sitten liian kuvapainotteinen sellainen. Tarkoituksena kun olisi ollut laittaa tänne kuvat lellipentujen uusista hienoista kaulapannoista jotka päädyin ostamaan niitä tarpeeksi kuolatessani. Vaan tämä ei nyt anna mahdollisuutta sellaista kuvaa julkista.. eikä edes kuvaa uusista hienoista kylpyviitoista. Ne kun ovat väreiltään samoja kuin uudet pannatkin...

Ei liene yllätys se, että Adjan kaulapanta ja kylpyviitta ovat väriltään ihanan pirteän pinkit, vaikkakaan täältä ei ihan sitä vastaavaa väriä fonttiin löytynytkään. Etnan väri puolestaan on ehkä jotain tänne päin, sävyn ollessa kuitenkin ehkä hieman syvempi. Jonkin sortin turkoosi tai vaalean sininen se kuitenkin on. Zeuksen kylpyviitan ja kaulapannan väri puolestaan on sitten jotain tämän suuntaista

 Oikeastaan tuo väriskaala ei ole ainoa syy pantojen ostamiseen. Täytyy myöntään, että pannat olivat suhteellisen edullisia, ja kun yhden ostaminen oli välttämätöntä, päätin samaan syssyyn ostaa sitten kaksi lisää, koska...

Zeuksen kanssa on tarkoitus lähteä mukaan kaverikoira toimintaan. Kurssi on käyty ja testikin läpäisty, nyt vaan pitäisi päästä toimintaan mukaan. Jonkinlaisia mutkia matkaan saattaa tuoda se, että muutan Lahden seudulle asumaan syyskuussa... tai toivottavasti muutan, koska koulu ainakin sielläpäin ainakin alkaa niihin aikoihin! Palatakseni itse asiaan, eli siis kaulapantaan ja sen ostamiseen, niin. Asiakastapaamisilla kaulapannan pitää olla tietynlainen. Siinä ei saa olla ketjua tai kiristyviä osia, myös puolikuristavan pannan käyttö on kielletty. Kaulapannan tulee olla siis sellainen, ettei asiakas voi jäädä siihen jumiin, tai vahingoittaa sillä itseään. Tästä syystä tarvitsin siis Zeukselle uuden kaulapannan ja tyttöjen pannat tulivat sitten siinä sivussa.

Tai jos ihan totta puhutaan, niin odotin aavistuksen verran liian kauan, ennekuin päätin ostaa pannat. Eli kun menin niitä lopulta ostamaan, ei sopivan kokoista vihreää pantaa enää ollutkaan. Niinpä ostin tytöille omansa ja tilasin Zeukselle pannan, jonka jouduin siis erikseen vielä hakemaan... Niin, että sopii sitten miettiä mikä tuli ja minkäkin sivussa?!?

Siinä onkin kysymystä kerrakseen, etenkin kun tänään löysin kanin kopista arviolta 7-12 vrk n ikäisen kanin poikasen.. Niin mikä tuli ja minkä sivussa? Olipa jäänyt poikanen huomaamatta, ajattelin vaan, että onpa Ressillä harvinaisen sitkeä valeraskaus, kun jaksaa karvoja nyppiä itsestään lopputomiin. Tänään sitten nappasin kanin kiinni lähempää tarkastelua varten ja totesin, että näyttää aivan siltä kuin kani imettäisi... Mahan alus karvat sen paljastivat, ja niinhän se oli, että kopista löytyi valtava musta järkäle, työnimen Plösö saanut kaninpoikanen.

Kaikki on siis suhteellista, miten kahden kääpiökanin poikanen voi olla niin suuri, kun sen silmät on juuri ja juuri auenneet. Kun ottaa huomioon sen, että töissä on ainakin puolta pienempiä ranskanluppakorvakanin poikaisia joiden silmät ovat olleet auki jo pitkään ja jotka loikkivat menemään jo melkoista vauhtia. Plösö ei juuri kovinkaan vauhdikkaasti sellaisella massalla loiki. No ehkä asiaan jotenkin vaikuttaa se, että töissä niitä pupun poikasia joutui kilpailemaan maidosta kahdeksan kappaletta, kun Plösö nauttii maitobaarin tarjoilusta yksinään. Saapa nähdä kuinka sen kanssa käy..

Aika jännä juttu sinänsä, että aikoinaan kun Riesa minulle tuli, olisin halunnut sille kaveriksi mustan pystykorvaisen kanin, jonka nimeksi olisi tullut Harmi. Sopivaa Harmia ei kuitenkaan löytynyt ja niinpä Riesan kaveriksi muutti sitten Ressi, myöhemmin sitten Rilla ja vielä lauman jatkeeksi Rintintin.

Nytpä siellä kaninkopissa sitten kuitenkin kökötti musta kanin poikanen Harmi... mielenkiintoista sinänsä, että Ressi on väriltään madagaskar ja Veeri luonnonharmaa viittakuvio. Saapa nähdä sitten senkin, että tuleeko poikasesta propellikorva, pystykorva vai luppakorva. Veetillä kun molemmat korvat on pystyssä, Ressillä puolestaan useimmiten toinen korva pystyssä ja toinen alhaalla, tai sitten molemmat alhaalla. No aika näyttää sen, niin kuin myös senkin, onko Harmista eläjäksi.

Neljän kanin lauma on siis taas kasassa, huolimatta siitä että Rintintinin kuolemasta alkaa olemaan vuosi aikaa... Koko laumaan kuuluu siis koirat Zeus, Etna, Adja, ja kanit Riesa, Ressi, Rilla ja Harmi... ja sitten pitäsi vielä asunto löytää :D

1 kommentti: