tiistai 31. heinäkuuta 2012

Pakkasin maalaisjuntit autoon ja lähdin kerrankin lenkille ihan ihmisten ilmoille. Ilta oli aivan mahtava, aurinko paistoi vielä korkealta ja lämmitti mukavasti, joten järveltä käynyt voimakas tuuli ei tuntunut lainkaan kylmältä vaan oli juuri sopivaa vastapainoa helteelle.



Ihmisten ilmoilla kun oltiin niin siellähän tuli kanssa kulkijoita vastaan sitten roppakaupalla.. tuli kävelijöitä, juoksijoita, pyöräilijöitä, oli yksinäisiä, pariskuntia ja ihmis ryhmiä. Tulipa vastaan reippaasti yli kymmen koirallistakin.



Laiskuuttani olin ottanut koirille mukaan flexit ja valjaat ja hetken jo aprikoin olinko tehnyt pahan arviointi virheen. Todettakoon kuitenkin, että selvisimme kaikista ohituksista kunnialla. Suurimman osan Etna ohitti nätisti ilman minkäänlaista rähinän poikasta, kunhan pääsimme kiertämään tarpeeksi kaukaa, niin ettei se joutunut ottamaan suoraa kontatkia toisiin ollenkaan. Adjakin ohitti toiset koirat melko nätisti, vaikka välillä olisikin tahtonut päästä leikkimään.



Erityisen ylpeä tänä iltana olin kuitenkin Zeuksesta, herrasta ja hidalgosta joka on tarpeeksi vanha lenkittääkseen itse itsensä. Toisin sanoen Zeus ilmaisi haluavansa kantaa flexinsä itse ja niinpä luovutin flexin sen suuhun. Ainoastaan kerran ohitustilanteessa otin Zeuksen kiinni, muuten se sai kulkea vapaana siinä vierellä, lähettyvillä tai taakse käskettynä. En kuitenkaan halunnut ottaa minkäälaista riskiä kun vastaan tuli nuori ja hyvin dominoivan oloinen alaskanmalamuutti. Vaan eipä Zeus siihenkään reagoinut sen kummemmin.



Kymmenen pistettä ja papukaijan merkin Zeus ansaitsi täysin yllättäin tulleessa tilanteessa jolloin yhtäkkiä n. 0.5 metrin päässä siitä seisoi labradorin noutaja omistajineen. Lapukan omistaja näytti hieman hätääntyneeltä, Zeus katseli hetken lapukkaa flexi suussaan, komensin sen pois sieltä, jolloin Zeus kääntyi rauhallisesti ympäri nosti koipea viereiseen roskikseen ja palasi sitten luokseni.



Enpä voi kieltää sitä, etteikö Zeuksen käytös olisi parantanut hyvää tuultani entisestään. Etenkin kun ottaa huomioon sen, ettei Zeus ole oikeastaan koko kesän aikana kulkenut vapaana ainoallakaan lenkillä siitä syystä, että viime kesän lomareissulla opin ymmärtämään sen minkä takia koirat tulee pitää kytkettyinä pesimä aikaan ja silloin kun linnuilla ja luonnon eläimillä on pienet poikaset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti