torstai 5. tammikuuta 2012

Tänään kävimme taas eläinlääkärillä. Huvittavaa kyllä, olen monesti kuullut koirista jotka lyövät jarrut päälle huomatessaan olevansa menossa eläinlääkärille. No minun lauma painoi sen sijaan kaasuun pohjaan ja alkoi kiristää vauhtiaan ja vetää hihnassa kohti eläinlääkärin ovea, kun huomasivat mihin ollaan menossa.

Eteisessä punnitsin koirat taas, että pysyn edes vähän kartalla missä niiden painojen kanssa mennään. No tulos oli aika yksi puolinen, kaikkien painot olivat nousseet, Zeus ei näytä pulskalta, mutta Etnassa se on myös silmin nähtävissä. Adjalla paino oli noussut eniten, mutta se puolestaan on kuitenkin kaikista hoikin. Sillä kun kaikki energia varmaankin kuluu kasvamiseen.

Koirien painot olivat seuraavan laiset

Zeus 6,4 kg
Etna 5,6 kg
Adja 3,2 kg.

Ensimmäisenä pöydälle pääsi Adja, tarkastuksen jälkeen neidille laitettiin 4- ja raivotauti rokotteet. Ensimmäinen meni taas ihan kivuttomasti, kun pentu söi nappuloita. Rabies rokote ilmeisesti vähän kirpaisi, kun Adja vinkaisi, mutta jatkoi kuitenkin nappuloiden syömistä.

Pöydälle tarkempiin tutkimuksiin pääsi myös Etna, mitään varmaa ei selvinnyt, mutta eläinlääkäri suositteli jatkotutkimuksia. Toisin sanoen patologille lähetettävien ihobiopsianäytteyden ottamista, erityisesti perinnöllisten värimuunnos-alopesian (color mutant alpecia) poissulkemikseksi. Samassa patologintutkimuksessa voidaan selvittää mm. mahdollisen karvatuppipunkin olemassaolo.



Eilen kävimme Nokialla kylässä. Alun arastelun jälkeen Adjakin innostui leikkimään Devilin kanssa, siispä Zeus Adja ja mäyräkoira Devil painivat, kiljuivat ja juoksivat ihan innoissaan. Tosin Zeus joutui välillä jäähylle, kun se innostui vähän liikaa. Etna puolestaan kuljeskeli ahdistuneena ympäri asuntoa väistellen Oskua ja Rölliä. Deviliä se sieti vähän paremmin, mutta ei sen kanssakaan alkanut ihan leikkimään asti.

Adjalle teki hyvää päästä ihan vieraaseen paikkaan painimaan toisen pennun kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti