keskiviikko 23. toukokuuta 2012

20.5.2012 Luopioisten toko koe, alokasluokka
tuomari Aino Juhantalo

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 10
Seuraaminen taluttimetta 10
Liikkeestä maahan meno 8,5
Luoksetulo 9
Liikkeestä seisominen 10
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 10

pisteet yhteensä 194
1. tulos, luokkavoitto ja KP





Saman päivän toinen alokasluokan koe
tuomari Riittä Räsänen

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9,5
Seuraaminen kytkettynä 7,5
Seuraamienn taluttimetta 8,5
Liikkeestä maahan meno 8,5
Luoksetulo 9,5
Liikkeestä seisominen 10
Estehyppy 9,5
Kokonaisvaikutus 9

pisteet yhteensä 181
1. tulos, luokkavoitto ja KP





Zeus yllätti minut tuona päivänä toden teolla, koepaikalle ajellessani mielessä kaihersi edellisen päivän paikallamakuu harjoitukset, ikuisuus ongelmamme. Toisin sanoen olin varma, että ne menisivät aivan penkinalle ja olin niiden osalta tullut hakemaan 0 tulosta.

Ennen koetta kävin kuitenkin mielessäni useaan kertaan liikkeen läpi niin, että mielikuvassani Zeus pysyi rauhallisesti paikoillaan...

Ja niinpä Zeus meni ensimmäisellä käskyllä alas ja pysyi rauhallisena koko sen ikuisuudelta tuntuneen 2 minuutin ajan, molemmissa kokeissa. Katselin taivaan pilviä, kentän takana olevaa metsää, vilkaisin välillä vaivihkaa Zeusta ja yritin muistaa hengittämien taidon. Jossain vaiheessa taisin jopa miettiä sitä, että pyörrynkö nyt vai kohta. Mutta minä en pyörtynyt, eikä Zeus noussut. Niin, Zeus ei siis tosiaan noussut, eikä meinannut nousta edes käskyn saatuaan :)
Vaan nousihan se sitten lopulta, mutta jälkimmäisessä kokessa, useampi käsky tiputti sitten pisteitä hieman paikallamakuun osalta. Sama ongelma ilmeni myös liikkeestä maahan menon yhteydessä, tosin osasyynä tähän se, että Zeus on palkattu aina alas, eikä sitä ole reenien yhteyedessä rutiininomaisesti käsketty nousemaan ylös, ettei se ala ennakoimaan sen suhteen. Jatkossa tähän kuitenkin tulee muutos.

Kun pahin painajaiseni paikallamakuu oli onnistuneesti ohi unohdin jännittämisen kokonaan, jokaisen onnistuneen suorituksen jälkeen keskityin palkaamaan ja kiitämään Zeusta hellyydellä ja silittelyllä. Yllätyin hieman siitä, että se todella riitti palkinnoksi Zeukselle ja se työskenteli molemmissa kokeissa motivoituneesti loppuun asti, ilman namipalkkaa!

Ohessa vielä kuva ahkerasta työkoirasta palkintoineen :) Kahden kokeen päivä, erittäin lämpimässä kevät päivässä oli melko ranka. Niin koiralle kuin ohjaajallekin. Loppu päivä menikin sitten lekotellen ja levähdellen. Työnraskaan raataja tietysti tiukasti kainalossani.

Uhkaavasti se vaikuttaa nyt siltä, että nuo kaksi ykköstulosta vaativat rinnalleen sen kolmennenkin ja sen jälkeen siirrytään avoimeen luokkaan. Kunhan itsellä vaan pysysi motivaatio kohdallaan, niin eiköhän niitä tuloksia ala vihdoin tulla. Jälkimmäinen tuomari sanoikin kokeen lopuksi, että "Ole ylpeä koirastasi." ja tottatotisesti, niinhän minä olenkin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti