lauantai 10. toukokuuta 2014

Tulipahan nuo viralliset kehät tällekin vuodelle lopulta korkattua ja tässä sitä nyt on meidän tuloksia lueskeltavissa. 

Tässä Adjan arvostelu Tampere KV näyttelystä. 
Tuloksena AVO ERI AVK4 
ja rodunomainen lähestyttäessä. 

3 years. very nice type. Nice expression. a bit straight in shoulder. well angulated behind.  straight in back. moves ok. a bit to eirg in behind 

3 vuotta. erittäin mukavan tyyppinen. Hyvä ilme. Hieman suora lapa. Hyvin kulmautunut takaa. Suora selkä. liikkuu ok.hieman (jtn) taakse

Hieman oli kehäsihteerin käsiala vaikeasti tulkittavaa, mutta jotain tällaista sieltä lopulta paljastui.  Itseäni vähän kadutti, että olin Adjan näyttelyyn ilmoittanut, ja etenkin sen kaulan aluetta hieman häpesin, olihan se vähän surullisen näköinen ja huonossa karvassa (syy siihen löytyykin tuolta edellisestä postauksessa.) No eipä se oikeastaan tuohon arvosteluun vaikuttanut millään lailla. 

Jonkin verran Adjaa jännitti pöydällä ja tuomarin kopeloitavana, olihan edellisestä näyttelystä aika pitkä aika jo kulunutkin. Kerkesin sitä onneksi pöydällä käyttää ennen kehien alkamista. Eikä tuo pöydällä oleminen minun omille koirilleni koskaan oikeastaan ole ongelma ollutkaan, nehän keskenään kilpailevat siitä, kuka saa pöydällä olo aikaa eniten. 

Adja ei oikeastaan koskaan ole tuosta näyttelyhommasta perustanut ja nyt onkin sitten hyvä syy siihen, ettei sen kanssa enää tarvitse näyttelyissä kierrellä. Ihan tyytyväinen olen kuitenkin tuohon viimeiseksi jäävään viralliseen näyttely tulokseen. 

Emra korkkasi oman näyttely uransa myöskin Tampereen KV näyttelyssä ja tuloksella 
JUN EH 
Rodunomainen lähestyttäessä.

9 month. Very nice size + type. Still very much a baby. Very big ears. Correct eyes. Very nice topline. Well angulated. Good muscle. Move nice with correct tail. Need to be a bit more self-confident. Lovely coat + colour

9 kuukautta. Erittäin mukavan kokoinen + tyyppinen. Vielä hyvin paljon vauva. Erittäin suuret korvat. Oikeanlaiset silmät. Erittäin hyvä ylälinja. Hyvin kulmautunut. Hyvät lihakset. Liikkuu kivasti, oikeanlainen häntä. Täytyy olla vähän itsevarmempi. Ihana turkki + väri.

Emra oli pöydällä totisesti aika baby. Sitä jännitti todella paljon, mikä oli melko pitkälle ihan omaa syytä. Edellisen kerran se oli ollut pöydällä vieraan ihmisen kopeloitavana helmikuussa. Itse tulin kuitenkin pahimmoilleen kipeäksi silloin kun täällä päin oli mätsäreitä, joten emme päässeet siellä käyneet. Ehkäpä epävarmuuteen vaikutti sekin, ettei Emran oma ihminen ollut näyttelyissä mukana lainkaan, vaan se joutui tyytymään minun ja koirieni seuraan. 

Yhteen asiaan olen kuitenkin erittäin tyytyväinen, häkissä ollessaan se osasi olla hyvin hiljaa, mikä vaikuttaisi olevan kääpiöpinseri kehän laidalla melko tavatonta. Itse sain ainakin jo noista muutamasta kääpiöpinserikehän reunalla vietetystä tunnista niin järkyttävän päänsäryn, että sieltä pitikin siirtyä suoraan kotiin nukkumaan. Se meteli joka siellä vallitsi, oli aivan järkyttävää. Vielä raivostuttavampaaa oli se, ettei omistajat edes yrittäneet saada koiriaan olemaan hiljaa. 

Zeus esiintyi jälleen edukseen, mutta sekään ei mahda mitään omille virheilleen. Papparainen oikein syttyi kehässä, jotenkin se oli aivan täpinöissään ja meinasi ihan ranttaliksi laittaa riemuitessaan. Olihan silläkin vierähtänyt edellisestä näyttelystä tai mätsäristä melko pitkään ja tämä koira todella rakastaa sitä esiintymistä ja pöydällä seisomista :) 

Zeus on ehkä maailman ihanin ja helpoin koira esittää. Se uhkuu itsevarmuutta, eikä sitä voisi vähempää kiinnostaa toiset kehässä olevat koirat, tai sellaiset jotka ohimennen kiroavat toisilleen. Se keskittyy vain olennaiseen ja toisinaan saattaa jopa unohtaa sen, että se tuomari on siellä kehässä aika olennainen osa koiran ohella :D Zeus ei ole moksiskaan, vaikka tuomari laskisi suusta jokaisen hampaan erikseen, tai laskisi jokaisen karvan. Se seisoo pöydällä patsaan lailla ja tuijottaa tiukasti sormeani. Ja mikä parasta, sen voi antaa kenen tahansa esittäväksi ja se kyllä hoitaa homman kotiin, siinä määrin kun se on mahdollista. 

Tällä kertaa Zeuksen tuloksena oli 
AVO ERI AVK 1 SA 
mutta paras uros kehässä ei tullut sijoitusta.
Ja tietysti Zeus oli myös rodunomainen lähestyttäessä. 

Quadratic male almost seven yrs. Nice head . A bit round eyes. Very good topline + tailset. 
A bit straight in shoulders. Compact body. Moves well, would like a bit more jtn .
Nice colour + coat. 

Very well presented. 

Neliömäinen uros, melkein seitsemän vuotias. Hyvä pää. Hieman pyöreät silmät. Erittäin hyvä ylälinja + hännänkiinnitys. 
Hieman suora lapa. Tiivis runko. Liikkuu hyvin, haluaisin hieman jtn. 
Kiva väri + turkki. 

Erittäin hyvin esitetty.

Hieman hämmästyneeltä tuomari vaikutti kun kerroin Zeuksen olevan melkein seitsemän vuotias. Hänen täytyi se varmistaa kertaalleen, että oliko asia varmasti näin :) 

Tällaisia tuloksia tällä kertaa ja saattaapi olla niin, että jatkossa tänne päivittyy ainoastaan mätsäri tuloksia, sekä mahdollisesti noita Emran näyttelytuloksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti