sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Niinhän tässä taisi käydä, että syksy tuli ihan huomaamatta, tai ainakin ensimmäinen syysflunssa iski kyntensä salakavalasti ja huomaamatta kunnes pureutui kunnolla kiinni. Neljännen sairastelu päivän jälkeen olo alkaa olla suht siedettävä, ellei oteta laskuihin mukaan sitä raastavaa yskää, joka tuntuu repivän keuhkot hajalle. Mukavaa varsinkin, kun herää yskänpuuskaan keskellä yötä, eikä tiedä selviääkö siitä hengissä vai ei. Pakko hakea iso kurkkupastilli poskeen ja miettiä siinä unen pöppörössä, että kuinkahan turvallista on unissaan syödä kurkkupastillia, voiko siihen epähuomiossa vaikka tukehtua.

No niin tai näin, pitäisi varmaan löytää jonkilainen aasinsilta, millä pääsisi itse asiaan, eli koiriin. Ne ovat uskollisesti tylsistyneet nukkuvan mamman kainalossa ja jalkopäässä. Jos jotain, niin unta näinä päivinä ei ainakaan ole puuttunut. Koirat eivät onneksi ole seinille hyppineet, vaikkei juuri muuta olla tehtykään kun seurusteltu nukkumatin kanssa. Tai on toki, valveilla olo aikoinani olen ahkerasti varautunut tulevaan syksyyn ja talveen ja kaivanut puikot ja lankaa pahvilaatikosta.

Ensimmäisenä palauttelin mieliin villasukan kutomisen, ja parihan siitä valmistui pienten vaikeuksien jälkeen. Kun sukkapari valmistui, varmistui myös tieto siitä, että joskus marraskuussa kotiimme muuttaa pieni mustuainen. Pienoista pentukuumetta ja tekemisen puutetta helpottaakseni aloin neuloa pennulle villapaitaa. Tällä kertaa päätin jättää ohjeet laatikkoon ja neuloa niinkuin hyvältä tuntui. Toisin sanoen neuloa niin pitkälle, kun oma järki ja kädentaidot riittäsivät. Niinhän siinä kävi, että kun aikansa oli neulonut, välillä lisännyt silmukoita, toisinaan kaventanut, alkoi luomus näyttää villapaidalta.Pirtsakka pinkki paita oli valmis ja aloin neuloa seuraavaa. Tästä tuli kooltaan isompi ja aikaakin sen kanssa vierähti huomattavasti enemmän. (Toisinkuin eräässä ohjeessa sanotaan, minun neulomat villapaidat eivät suinkaan valmistu muutamassa tunnissa television ääressä :D). Väreiksi valikoitui jämä kerät vaalean- ja tummansinisestä ja paita valmistui Etnalle. Kolmannen paidan väriksi valikoitui myös jämä kerät vaaleanvihreää ja oranssia, kunhans se nyt valmistuu tulee se sitten olemaan Zeuksen paita :)

Ja kun tuo jokasyksyinen kärpänen pääsi taas puremaan, niin taitaapa käydä niin, että kunhan Zeuksen villapaita on valmis, niin tulee kuvioihin mahdollisesti tuplalangasta neulottu villapaita pennulle, väreiksi haluaisin tuota samaa pirtsakkaa pinkkiä vaaleamman punaisilla raidoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti