keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Ei mikään tyhmä tyttö

Tänään oli niin hieno ja aurinkoinen päivä, että lähtiessäni töissä kaneja ja kanoja hoitamaan päätin jättää myöskin omat koirani ulos aikuisten tarhaan. Niinpä sitten rauhalliseen tahtiini ruokin kaneja nauttien samalla auringon paisteesta.. ehdin jo kanojenkin puolelle ja kun tulin takaisin ulos huomasin sattumalta kanin kakkaa kovaa vauhtia hotkivan pienen ruskean tytön. No olihan se omia silmiä uskottava ja Etnahan siinä oli oma-aloitteisesti nauttimassa pikaruokaa. Nappasin koiran kainaloon ja vein sen takaisin tarhaan ja laitoin tällä kertaa portin visusti kiinni ja palasin jatkamaan hommia. No hetken päästä pikkuinen oli siellä taas... palautin Etnan tarhaan ja kävelin vähän matkan päähän. Hetken aikaa neiti katseli aidan takaa ja lähti sitten juoksemaan kuin tuli hännän alla päinvastaiseen suuntaan. Seuraavassa hetkessä se jo juoksi täyttä laukkaa minua kohti ja loikkasi jo pitkän matkan päästä suoraan syliini häntä villisti heiluen, ikäänkuin sanoen, että "hei sä unohdit mut tuonne, mutta nyt mä olen tässä taas..."

Välkky neitokainen oli keksinyt, että vähän kauempana ison portin alla on kääpiöpinserin mentävä aukko josta pääsee luikertamaan tarvittaessa karkuun. Zeuskin sieltä aikoinaan livisti, mutta kun sain sen rysän päältä kiinni, niin se kerta jäi ainoaksi.. Nytkin herra jäi ihmettelemään, miten Etna puhkui elämäniloa sylissäni. Vaikka päivä oli aivan upea päätin sitten sulkea kääpiöpinserit sisään.

Kun tulimme kotiin oli tarkoitus tehdä pihalla vähän puuhommia. Siinä sitten laitoin itseni valmiiksi ja reippain  mielin marssin ulos koirat kannoillani, tai niin minä luulin. Hetken päästä kämppikseni tuli ulos ja kertoi sydämistyneen Zeuksen jääneen tuijottamaan perässäni sulkeutunutta ulko-ovea. Itse en sitä ollut huomannut, vaan oletin molempien koirien tulleen ulos. Zeus oli kuitenkin jäänyt odottamaan pyyntöä ulos, jota en kuitenkaan hoksannut antaa ja niinpä koira jäi katsomaan sulkeutuvaa ovea. Herrasmies kun on oppinut ettei ovesta saa tulla ilman lupaa. Etna puolestaan vähän vapaamman kasvatuksen saatuaan (lue, laiska omistaja) on oppinut huolehtimaan, ettei sellaista vahinkoa sen kohdalla pääse tapahtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti