lauantai 2. elokuuta 2014

Viime keskiviikkona, vapaa päivän kunniaksi lähdimme koirien kanssa viettämään iltaa hieman kauemmaksi, ihanaan maaseudun rauhaan. Niin maalle, että samalla tontilla laidunsi lampaita ja vuohia, sekä eleli turvallisissa häkeissä nelisen kania. Kissojakin löytyi muutama ja yksi koira, jolta oli juuri operoitu polvi. 


Oli siinä koirilla ihmettelemistä, etenkin kun lampaat ja vuohet olivat tottuneet monen näköisiin kulkijoihin, ja olivat hirmuisen kiinnostuneita uusista tulijoista. Vuohet arastelivat koiria hieman enemmän, mutta koko "eläintarhan" kuningatar, hyvin tyyni ja rauhallinen johtaja, valkoinen lammas tuli hyvin rohkeasti tutustumaan koiriin. Etna ja Adja väistivät sujuvasti takavasemmalle, mutta Zeus tervehti hyvin rohkeasti uutta ystäväänsä. 


Zeuksella on aina ollut suuri sydän, joka ei ole sulkenut ketään ulkopuolelleen. Oli kyseessä sitten ihminen tai eläin, mikä hyvänsä, niin Zeus haluaa olla kaikkien kaveri. Aikansa tuttavuutta tehtyään, eli käytännössä oltuaan hetken nenät vastakkain, lammas tuntui hyväksyvän yhtä tyynen oloisen koiran laumaansa. Zeus innostui hieman ja alkoi pyytää lampaita leikkimään kanssaan, Zeus joka on jo vuosien ajan ollut muka niin aikuinen, ettei juurikaan viitsisi leikkiä edes toisten koirien kanssa. Kun lampaat eivät lähteneet leikkiin mukaan hypähteli Zeus innoissaan niitä vasten ja koitti tuuppimalla saada lampaat innostumaan. Kun lampaat eivät vieläkään tuntuneet lämpenevän sen enempää, antoi Zeus niiden olla ja antoi nenänsä viedä mennessään ja haistelemista siellä riittikin.  


Etna ja Adja tosiaan arastelivat hieman lampaita ja vuohia, eivätkä menneet niitä kovin lähelle, mutta sen sijaan ne juoksivat innoissaan ympäri tonttia ja tutkivat sen jokaisen kolkan. Oli ihanaa vaihtelua antaa niiden painattaa siellä ihan omien mielihalujensa mukaan, sen sijaan, että remmilenkkeillään noita työmatkoja aamuin illoin. Kameraa ei tietenkään ollut mukana, niin kuin ei koskaan, kun koirat nauttivat sydämensä kyllyydestä ja olisi ihana saada ikuistettua se. Tästäpä syystä nämä julkaistut kuvat ovat vuosien takaa. Kuvissa on ahvenmaanlampaita, joita hoitelin muutaman vuoden ajan ja jollaisia haluaisin joskus itsekin omistaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti