perjantai 2. tammikuuta 2015

Joulu sujui meillä suhteellisen rauhallisesti siitä huolimatta, että sitä viettämässä saman katon alla oli useita ihmisiä ja viisi koiraa. Minulla hoidossa ollut Emrakin toivotteli mielissään omistajansa tervetulleeksi joulunviettoon. 


Koskapa tässä talossa koirat eivät saisi mennä lainkaan olohuoneeseen, keittiöön tai alakerran makuuhuoneisiin, viettivät koirat suuren osan ajasta joko yläkerrassa, taikka sitten näissä "vanhankeittiön" nojatuoleissa jotka sijaitsevat nykyisen keittiön ja olohuoneen välisessä tilassa. 


Suurimman osan ajan joulusta (ja muutenkin) nojatuoleille on usein ruuhkaa.  Koirat tykkäävät torkkua ja pitää vahtia nojatuoleissa, etenkin kun niiden selkänojalta näkee hyvin ikkunasta ulos. 


Lahjoja koirille oli riittävästi ja kun paketteja alettiin availemaan, ryhtyivät nekin hyvin innokkaasti hommiin. Tosin Emralla ei ollut pienintäkään ajatusta siitä, miten nuo paketit oikein kuuluu avata. Konkareilta se sen sijaan sujui varsin mallikkaasti. 


(Tästä kuvasta pystyy hyvin vertailemaan kaljukaula Adjan ja Zeuksen rintakehää.. aikamoinen ero niissä on) Oli totisesti ilo seurata sitä, millaisen riemun nuo paketit taas koirissa saivat aikaiseksi. Kovin laadukkaita kuvia en tilanteesta saanut, täytyykin kysäistä siskolta, että onnistuivatko hänen kuvansa. 


Täytenä yllätyksenä minulle tuli se, että Ikeasta ostetut siilit olivatkin vinkusiilejä. Se jos mikä teki Zeuksen päivästä täydellisen. Uusi ihastuttava vinkusiili, jota saisi sitten hoitaa sydämensä kyllyydestä. Herra ei jäänyt muita lahjoja availemaan, siilissä oli kylliksi iloa. 


Siilin kanssa Zeus paineli suoraan yläkertaan pedille ja maastoitui sinne tyytyväisenä. Iloisena se aina heilutti häntää kun sitä kävi moikkaamassa, painautui sitten tiukasti petiin kiinni ja tarkisti, että uusi siili oli tallessa. Kelpuuttipa se vanhan aartensakin siihen uuden siilin viereen. 


Koirien paketeista löytyi kaksi kappaletta noita siilejä, kolme Ikean pieniä rottia tai hiirulaisia, sekä yksi pallo. Kun ilta siitä hieman vanheni, oli "Zeuksen pentukoppaan" syntynyt lisää pentuja ja tyytyväinen "keinoisä" lekotteli siellä pentujensa vieressä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti