torstai 9. huhtikuuta 2015

Pentukuumeilun esiaste

On kulunut jo jonkin aikaa siitä kun sain mielenkiintoisen ehdotuksen, jota olen mielessäni kypsytellyt miedolla lämmöllä ja toisinaan unohtanut sen kokonaan. 

Muutama viikko sitten minulta kysyttiin, olenko vielä laittanut tikkua ristiin asian etteen ja vastasin kieltävästi. Kysymykseen miksi, en sitten osannutkaan vastata juuri mitään. 

Eihän siinä sitten auttanut muu kuin istua alas miettimään kysymystä ja siihen liittyviä asioita. 

Kysymys kuului: Olisitko kiinnostunut ottamaan projektikoiran. 

Minulla on tällä hekellä kolmen koiran lauma, joskin saman katon alla pyörii vaihtelevasti 4-6 koiraa. Sekalauma jonka täyteen kokoonpanoon kuuluu 3 kastroimatonta, iältään 2- 7  vuotiasta urosta, kaksi strekattua ja yksi sterkkaamaton narttu jotka ovat iältään 3-5 vuotta. 

Lauma toimii, joskin yksilöiden välillä on toisinaan pieniä jännitteitä. Laumalla tarkoitan tässä tapauksessa sekä pientä kolmen kääpiöpinserin muodostaa laumaa, sekä tuota isompaa kokoonpanoa,

Ristiriitatilanteita lauman yksilöt pyrkivät välttämään, vaikka niitä toisinaan syntyy. Mitään suurempaa vahinkoa noiden koirien välienselvittelyjen suhteen ei ole tapahtunut, eikä toivottavasti tapahdu koskaan tulevaisuudessakaan. 

Ensimmäinen pohdinnan aihe onkin se, miten mahdollinen pentu vaikuttaisi lauman sisäisiin suhteisiin. 

Toinen pohdinnan aiha on resurssit. Riittääkö kaikille, tässä tapauksessa siis noille omille koirille, tasapuolisesti aikaa. Uuden pennun kanssa elämään opiskelu on tärkeää aikaa. Tärkein sosiaalistumiskausi lyhyt ja uusia opittavia asioita niin paljon. Projektikoiran tulevaisuuden kannalta pennun sosiaalisstaminen hyvin on erityisen tärkeää, samoin sen peruskoulutuksen tulee olla erinomainen. 

Kolmas pohdinnan aihe onkin sitten pennun lähtökohdat. Rotu, rodun terveystilanne ja mahdollisesti tulevan pennun sukupuoli. Minulle on tarjottu mahdollisuutta vaikuttaa kaikkiin näihin, jopa sopivan pennun etsintään. 

Rodun suhteen ei kovin suurta hajontaa ole, ja yksi asia siitä on ehdoton. Koiran tulee olla paimenkoira, joskin niistäkin on suljettu pois useampi rotu, tai itseasiassa suurin osa roduista.  Loppujen lopuksi tällä hetkellä tasapainoillaan kahden rodun välillä. 

Saksanpaimenkoira vai Tsekinpaimenkoira.

Joskin siitä kun tätä tekstiä luonnosteltiin on kuulunut taas aikaa ihan mukavasti ja niin tässä on tainnut käydä, että saksanpaimenkoirien tulevia pentueita seuraillaan nyt sillä silmällä.

Sehän ei kuitenkaan tarkoita vielä mitään, että seuraillaan ja katsellaan... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti